Шалом з Ізраїлю



Автор: Олександра Коваль, колишня учениця 10-Б класу

Нещодавно, приблизно 4 місяці назад, я приїхала в Ізраїль на навчання. Це був довгий та тернистий шлях. Проте минувши важкий рік, мені вдалось підкорити та досягнути  певних висот.

 Хочу з вами поділитись враженнями з приводу життя в іншій країні. З першого погляду, ви скажете - здорово, супер, це ж так престижно! Я з вами згодна. Проте у кожної монети є дві сторони. Розумієте, неможливо ж таке, що все добре і все так як ти хочеш. Але взявши все в руки можна впоратись.

По-перше, переїхавши в іншу країну мені було все в новинку. Починаючи з «в яку сторону писати» до «як запитати шлях до поїзда». Але учні 11 класу допомагали

нам, новачкам, з такими питаннями. Мені дуже цікаво та інтригово жити в новій країні, пізнаючи все нові та нові сторони життя. За чотири місяці інтенсивного вивчення мови, мені вдалось навчитись трохи розуміти та говорити з тутешніми. Отож, вчіть мови, друзі, чим більше - тим для вас краще, не лінуйтесь, самі побачите.

По-друге, залишивши країну, було важко без рідних, проте я була готова. Головне виявити для себе мету і своє бажання йти до неї.

По-третє, країна, яка потребує іншої мови - це велика праця. Насправді, коли я приїхала і намагалась найти спільну мову з людьми, я була вдячна гімназії та батькам, які вивчили мене. Мій улюблений предмет був і залишиться англійською мовою. Завдяки гімназії я вчуся на відмінно. І це є доказ того, що наша Миколаївська гімназія №2 є прикладом освіти.

Пробувши тут близько 4 місяці, мені стає трохи прикро за Батьківщину, бо нерідко я чую сумні новини з приводу України і все більше дивуюсь людям. Всі говорять новини, які повністю відрізняються між собою. І дуже важко дізнатись в чому справа. Але з таким народом, як у нас, я вірю, що рано чи пізно все буде добре для кожного з нас !

Я вдячна кожному, хто підтримав мене і бажаю вам (10-Б клас, гімназіє та особливо найближчі друзі)  великих успіхів !