НЕЗАБУТНІ ЕКСКУРСІЇ


Автор Невська Віола,
учениця 5Б класу

Наше життя цінується не числом днів, що прожили, а тими днями, що були цікавими – і тому запам'яталися назавжди.
Протягом шести місяців учні 5-Б класу мали чудову нагоду побувати на цікавих екскурсіях.
Перша екскурсія розпочалася з кінологічного центру. Працівники центру розповіли нам про завдання, які покладенні на чотирилапих вихованців. Повідали про те, яку активну допомогу у патрулюванні вулиць та розкриті злочинів надають собаки. Показали на прикладі затримання злочинця та пошук вибухонебезпечних предметів. Ми були в захваті від почутого та побаченого.
Нову, сучасну и супер эфективну форму згуртування колективу випробовали учні нашого класу у лісі. Тімбілдінг – таку назву має цей комплекс заходів, який направлений на згуртованість команды шляхом спільного активного відпочинку, ігор та тренінгів.


Наступна наша екскурсія була на Миколаївський хлібзавод. З великою цікавістю спостерігали за повним процесом виробництва хлібобулочних виробів: від змішування тіста і надання йому форми до транспортування свіжої випічки конвеєром і її пакування.
На добру згадку про поїздку на хлібозавод ми отримали смачні подарунки, а також чи не найбільш цінний подарунок – незабутні знання та враження!
Не менш цікавою була екскурсія до Приват-банку. Радо зустріли нас працівники відділення провели екскурсію відділенням, познайомили з роботою кожного працівника, ми побували за робочими місцями, почули розповідь про цікавий світ банків, побачили головний офіс Приват-банку. Екскурсія дуже сподобалась, і, хто знає, може під час екскурсії народився серед п’ятикласників майбутній банкір.
На мою думку, такі уроки економічної грамотності допоможуть нам легше адаптуватися до дорослого життя.
В січні 2017 року була проведена екскурсійна поїздка до приватного акціонерного товариства «Лакталіс-Миколаїв». Ми мали змогу познайомитись із технологією переробки молока і виготовлення корисних молочно-кислих продуктів. Під час екскурсії поглибили свої знання з біології, а саме, як досягнення біотехнологій застосовуються в харчовій промисловості, як виготовляються різноманітні молочні продукти. Дізнались, що для виготовлення різних продуктів використовують різні штами бактерій. Побачили, в яких умовах працюють люди на такому величезному автоматизованому заводі.
Ми були вражені великим ассортиментом продукції (бабусин сир, глазуровані сирки, йогурти, сирковідесерти, сметана).
Екскурсія була цікава, незвичайна, пізнавальна. Вона дала можливість отримати певні профорієнтаційні знання у сфері харчової промисловості, що дозволять нам у майбутньому використати їх під час вибору професії.
Такі екскурсії запам'ятаються нам і нашим батькам надовго, адже вони дали можливість дізнатися багато нового та цікавого, отримати незабутні враження.