Зірки Херсону і 5Б клас


Автор: Вероніка Колчик, учениця 5Б класу

Люди завжди розглядали зірки. Вони ваблять своїми таємницями і бажанням їх пізнати. Ось чому ми з радістю, класом відвідали Планетарій Херсону 9 грудня цього року.
Нам розказали про створення цього наукового закладу. Ми дізналися, що він був заснований більше 60 років тому і названий на честь першого космонавта Юрія Гагаріна. А ще, не зважаючи на туман, ми роздивилися зимове зоряне небо півдня України, з загадковими сузір’ями та небесними тілами. Мене і моїх друзів дуже вразила ця віртуальна космічна екскурсія.
Ніде, ні в якому місті світу, зірки не світять так яскраво, як в місті

дитинства. Так кажуть дорослі, а нам здається, що просто все, навколо – це дуже цікаво і яскраво! Тому підтвердженням є експонати херсонського Обласного музею природи. Там зібрана унікальна колекція флори і фауни півдня України. А самий вражаючий експонат - 30-метровий скелет синього кита.
На завершення відвідування Херсону ми заїхали в відомий всім Торгівельно-розважальний комплекс «Фабрика», в якому пройшли майстер класи по виготовленню ялинкових іграшок і справжніх карамельок, отримали Дипломи майстрів і безліч задоволень.
Подорожувати з класом – це дуже цікаво і весело! Будемо пізнавати світ разом з задоволенням!