Цікаві та корисні зустрічі у форматі ХХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа.


Автор: Барданова Настя, учениця 8В класу

Першим за планом ХХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа був візит до облдержадміністрації. Там були присутні заступник Міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін, народний депутат Андрій Вадатурський, секретар Національної спілки журналістів

України Гліб Головченко та інші не менш важливі особи. На початку зустрічі з юнкорами паном Головченко було зазначено, що метою проведення конкурсу є знайти та надихнути лідерів юнкорівського руху.
Також виступив пан Золотухін. Він відокремив 2 категорії людей - споживачі інформації та створювачі контенту і розповів про правило "1,9,90", за яким 1 із 100 створює думки, 9 взаємодіють  із ними, а інші 90 лише читають. Заступник Міністра інформаційної політики зазначив, що останні менш захищені з точки зору інформаційної безпеки.
Далі виступив пан Вадатурський. Зі своєї промови він виокремив висновок-побажання: "Бажаю вам розібратися хто є хто в цій державі" та зазначив, що Україні бракує фахівців у сфері журналістики.
На зустрічі юнкорів  було обговорене питання про вік людей, які приймають участь у майбутньому країни. Як було зазначено, у Великобританії за вихід з Європейського союзу проголосувала більшість людей похилого віку, а проти - велика частина молоді. "Отже, рішення про майбутнє приймали люди, що не будуть жити в ньому, що не є справедливим" - такий висновок було зроблено Дмитром Золотухіним і Глібом Головченко.
Наприкінці зустрічі юнкорів учасники мали багато питань, але  із-за щільного графіку заходів, не кожен встиг їх задати.
Одним з найцікавіших було питання про вік юнкорів, у відповіді на яке Дмитро Золотухін зазначив, що не потрібно зважати на ейджизм (дискримінація за віком) та слід продовжувати висловлювати свої думки.