Подорож до Європи


Матеріали надав прес центр 5В класу


На весняних канікулах учні гімназії №2 ознайомились з країнами Європи. Вчителі англійської мови Димова Олена Михайлівна та Бурдикіна Ганна Валеріївна дали можливість гімназистам ознайомитись з містами Європи.
Першою зупинкою в цій подорожі став оздоровчий комплекс Жайворонок у славному місті Берегово, що знаходиться на Закарпатті. Учні мали змогу насолодитися гарячими цілющими джерелами як в критих басейнах так і під відкритим небом, ковтнути свіжого карпатського повітря, а також отримати насолоду від плавання в природному водоймі.


Наступною зупинкою була культурна столиця Угорщини - «Перлина Дунаю - Будапешт». Тут найцікавішим стала історія об`єднання трьох міст Буди, Пешта та Обуди в одне збудованими мостами, кожен з яких має свою історію. Також місто зустріло гімназистів квітучею запашною магнолією. Нас приємно вразили палаци, фортеці, музеї та театри. Прогулявшись на катері можна побачити на берегах другої по довжині річки Європи - Дунаю величні собори та церкви, а також найбільшу та найвеличнішу будівлю Будапешта – парламент Угорщини.
Наступним містом, що ми відвілали стала столиця Австрії – Відень. Відень вразив нас своєю культурою. Учні побачили відому на весь світ віденську оперу, багато памятників відомим композиторам Бетховену, Шопену та Моцарту. Відвідали пам`ятки відомим австрійським правителям Габсбургам, ознайомились з історією їх правління. Залишив приємні та вражаючи спогади музей – скарбниця Габсбургів, в якому було представлено одяг, предмети побуту, прикраси та предмети правління династії Габсбургів.
Четвертою зупинкою стало італійське місто Падуя, в якому знаходиться один з найдавніших університетів Європи. Також місто Падуя вразило архітектурою собора Святого Антонія, який було збудовано в кілька епох від готики до бароко.
Подорожуючи містами Італії, ми відвідали Батьківщину Ромео і Джульєти – Верону. Побачили будинок, де жив Ромео, а також відвідали музей Джульєти, що знаходиться в будинку, де вона мешкала. Екскурсовод повідав нам цікаві факти про написання цього твору Шекспіром.
Наступне місто було Лугано у Швейцарії. Це місто захоплює своїми краєвидами, бо у Швейцарії - зелені гори, синє озеро, чисте повітря. Ця країна славиться своїм шоколадом, тому якщо завітаєте до цієї країни не забудьте придбати шоколаду, як це зробили ми.
Шосте місто, яке ми відвідали називається Мілан. Кажуть, Мілан столиця моди і у цьому мивпевнилися на собі. Коли мипройшли вуличками Мілану мипобачили такі магазини як: Viktoria Secret`s, Prada, Mango, Zara, Dior, Geox, Dolce Gabana, Gucci, Kiko, Versace, Chanel та багато других.
Венеція краіна на воді. Венеція розділена на 117 частин які з’єднуються мостами. У Венеції великий вибір масок.
Трієст - це кофейна столиця. Найвідоміший бренд кофе – ІЛЛІ, завдяки його спеціальному обсмажування кофійнихзерн. Також ми відвідали замок «Miramara». Трієст омиває чисте та гарне Адріатичне море, яке вразило нас своєю красою та залишило в нашій пам'яті незабутні почуття.
Останньою зупинкою у весняній подорожі стало славетне місто Мішкольц-Тапольц в Угорщині, яке відоме своїми термальними водами у печерах.
Отже, у цій поїздці ми пізнали краще один одного, ділилися спільними інтересами, згуртувалися дружбою, весело провели час в автобусі. До речі нам дуже сподобалися креативні та товариські водії, які склали нам оригінальну компанію.
В потязі ми співали пісні, грали в ігри, влаштовували гучну дискотеку, щоб зрозуміти краще, як нам було весело, можна пригадати таке прислів'я: «В тісноті та не в образі».
Екскурсія Європою надзвичайно пізнавальна, позитивна, захоплююча та радісна. Наступного разу ми обов'язково поїдемо. Запрошуємо вас приєднуватися до нас! 

Дивіться цікаві відео про нашу поїздку тут: