Професії, які обирають нас, професії, які обираємо ми...


За матеріалами INTERNET-видання обласної бібліотеці ім. Лягіна

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. Яку професію обрати? Кожен з нас стоїть перед цим питанням у своєму житті. І більшість із нас робить вибір саме в шкільні роки. Саме з цієї нагоди 12 травня, в Миколаївській обласній бібліотеці для дітей імені В. О. Лягіна відбулася зустріч учнів 9 класу гімназії № 2 з представниками різних професій, небайдужих людей, цікавих особистостей, які люблять життя:

 
Тимченко Інна Вікторівна – еколог, доцент Національного університету кораблебудування;
Рябокінь Юлія Геннадіївна – працівник Національної поліції України; 
Чебанова Світлана Геннадіївна – художник; 
Токарєва Інна Вікторівна – публіцист, копірайтер.
Захід проходив у форматі «Жива бібліотека», в якому роль книги виконує людина. Як і звичайна книга чогось вчить, розповідає, так і «Жива книга» ділиться своїми знаннями, враженнями, досвідом. Учні мали змогу ставити запитання, які їх цікавили. Усі гості професійного ярмарку – непересічні особистості, які обрали професію за покликом серця і з любов`ю працюють, живуть нею. 
Фінальним акордом зустрічі стало відео, власноруч створене бібліотекарями. Його месседжем було донести ідею, що, яку б ти не мав професію, потрібно ставитися до неї сумлінно. Тоді і люди будуть поважати тебе й цінувати. Головне – ніколи не забувати про те, що в будь-яких ситуаціях потрібно залишатися Людиною.