Запрошуємо до навчання - 2018!


Для участі у вступних іспитах необхідно надати такі документи:

1. заяву батьків або дитини на ім'я директора гімназії;
2. табель про закінчення початкової школи.

Прийом документів проводиться з 10.00 до 16.00 (крім суботи та неділі) за адресою: вул. Адміральська, 24, Миколаївська гімназія №2.
Вступні іспити будуть проводитися з предметів:
1. математика (письмова контрольна робота) - 05.06.18; 
2. англійська мова (усно, у межах програми з англійської мови загальноосвітньої початкової школи) - 30.05.18. 
Призери міських предметних олімпіад зараховуються без іспитів.
Для учнів, які успішно склали іспити, буде проведено підсумкові збори.

Довідка про гімназію

17 листопада 1864 в м. Миколаєві по вул. Адміральській відкрилася жіноча прогімназія - загальноосвітнє 4-х класне училище.
15 серпня 1898 року прогімназія була перетворена в гімназію - 7-класний навчальний заклад. Восьмий, педагогічний клас, який випускає вчителів, відкрився в серпні 1900 року.
У 1991 році на базі спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови була створена гімназія №2. Сьогодні в гімназії вивчається 4 іноземні мови: англійська, німецька, французька, іспанська. Блок обов'язкових предметів доповнюється новими нетрадиційними, такими, як: логіка, культура мови, риторика, українська стилістика, історія та культура рідного краю, основи наукової праці, історія держави і права України, практична граматика англійської, німецької, французької мов, американська і англійська література, країнознавство США, курс гідів-перекладачів, спонтанна англійська мова, творче написання.
Гімназія на вибір учнів надає можливість в позаурочний час займатися в різних гуртках, спортивних секціях, факультативах, спецкурсах, молодіжних центрах, драматичних і музичних студіях.
Освіта орієнтована на розвиток інтелектуального і творчого потенціалу учнів. Навчання проводиться українською мовою в п'ятиденному режимі.
Учителі, які працюють у гімназії - професіонали високої кваліфікації – розвивають кращі традиції школи №2, яка протягом півтора століть є однією з кращих у місті, строго витримуючи академічну спрямованість. У гімназії викладає волонтер з Корпусу Миру. Досить глибоко викладаються інформатика, математика, хімія, біологія, фізика, інші предмети. Гімназисти на міських, обласних, Всеукраїнських предметних олімпіадах займають велику кількість призових місць, перемагають у творчих конкурсах і спортивних змаганнях.
Гімназія має вигідне географічне положення: у центрі міста, що дає можливість широко використовувати в освітніх і виховних цілях творчий потенціал театрів, музеїв, музичних і культурних центрів.
Будівля гімназії має великі, світлі, добре обладнані класи, актовий, спортивний і танцювальний зали, художню галерею, музей. Учням і батькам гімназії регулярно надає допомогу соціально-психологічна служба. Шкільна їдальня - один з кращих закладів харчування в міському Копі.
Дорогі батьки дітей, які закінчують 4-і класи різних типів шкіл! Використовуйте шанс дати своїй дитині повноцінну освіту. Можливо, це початок шляху в кращі ВНЗ України та Європи, початок кар'єри і щасливого життя.

Запрошуємо до нас для навчання!