Поезія кохання


Автор текста: Кравченко Поліна, учениця 11Б класу

Фото і відео:  Хорошилов Олександр, учень 10В класу

Позакласний захід підготувала та провела вчитель української мови та літератури, вчитель-методист Маєнко Любов Іванівна

Святкування 14 лютого, Дня Святого Валентина, стало вже традиційним в нашій школі. Цього дня у нас проводяться тематичні вечори з цікавими конкурсами, інсценізаціями, декламаціями та дискотекою. Приходять до нас в гості подивитись на це дійство і взяти в ньому участь не лише учні нашої школи, а й наші колишні випускники. Плануючи цей день, адміністрація школи завжди прагне згуртувати весь колектив старшокласників гімназії - від учнів дев’ятих класів до одинадцятикласників.


У гімназії №2 у цей холодний лютневий день на душі було тепло як ніколи, а повітря заполонило відчуття щастя і романтики. Вчитель української мови та літератури Маєнко Любов Іванівна організувала романтичний захід «Поезія кохання» для старшокласників та педагогів.
Кожен одинадцятикласник брав участь у концерті. Михаєлян Еліна та Ручка Роман станцювали чудове танго під акомпанемент гри на саксофоні Олександра Рибіна. Мільніченко Анна та Ткачов Максим неймовірно душевно декламували поезії відомих українських поетів. Учні 11-Б класу, Савчук Григорій, Самоуков Іван і Бойко Данііл, немов відчули те кохання, про яке писав Іван Франко у своєму вірші ’’Тричі мені являлася любов’’, декламуючи його. Міняйлов Олег та Пальона Валерія інсценізували діалог двох споріднених душ з новели ’’Сойчине крило’’ Івана Франка. Левченко Вероніка та Лихой Дмитро продекламували чудовий вірш ’’І як тепер тебе забути’’. Степанов Володимир порадував всіх присутніх своїм прекрасним голосом, виконавши пісню відомого українського музиканта Святослава Вакарчука ’’Така як ти..’’. Золотарьова Ева прекрасно продекламувала вірш Василя Симоненка ’’Любов’’. Класний керівник 11-Б класу, Лесюк Ольга Семенівна, відкрила публіці свій талант - спів. Її оксамитовий голос вразив, мабуть, кожного!
На завершення концерту на сцену вийшли всі одинадцятикласники і разом заспівали Бумбокс ’’Люди’’. Ця пісня настільки пройняла глядачів, що деякі навіть заплакали. Кожен глядач в актовому залі переконався в тому, що День закоханих – свято чудес, яскравих вражень і кохання.