STEM освіта 2018


Прес-центр кафедри природничих наук повідомляє:

5 квітня на базі бібліотеки  Кропивницького пройшов фестиваль «STEM освіта 2018», де були представлені інженерні та творчі проекти учнів різних навчальних закладів міста. STEM – це напрям в освіті, при якому в навчальних програмах посилюється природничо-науковий компонент + інноваційні технології. Технології використовують навіть у вивченні творчих, мистецьких дисциплін.

 

У виставці успішно прийняли участь і наші креативні гімназисти. Свої роботи представили учні 10-х класів: Кулініч Єва і Вороніна Ксенія  - моделювання молекули ДНК; Барановська Анастасія – модель вуглецевої нанотрубки; Рибін Олександр –  фрагмент кристалічної гратки алмаза, виготовленої на 3-D принтері і змодельованої Ладченко Артуром. Макет повного процесу виробництва сульфатної кислоти створили Гребенюк Володимир, Приходько Олена і Волошина Анна.

Майстер клас – робота на саморобному 3-D принтері, проведена учнем 11-А класу Жосан Олександром.

Група учнів під керівництвом Болілого Івана і за участю Ручки Романа та Васильєва Павла, показали працюючу модель дистилятора води, яка мала великий успіх, і зацікавила усіх відвідувачів виставки.

Свої роботи успішно представив учень 6-б класу Стручков Арсеній, він запропонував моделі саморобних літаків.

Адміністрація гімназії дуже вдячна учням гімназії за активну позицію в просуванні інноваційних ідей освіти.