Идеи на тему: "Как заработать первый миллион подростку?"


Автор  Костенко Анастасія, учениця 10-А класу

Батьки не хочуть купувати iPhone 10? А чому б самому не заробити? 15 років? Якщо ти не любиш стояти довго на одному місці, тобі точно сподобається ця інформація.
Я поділюсь власним досвідом, розкажу вам як заробляти гроші.
Для мене гроші-самостійність та незалежність. Сидіти в батьків на шиї, не дуже прикольно...
Я не вважаю, що працювати в підлітковому віці - це соромно та нудно. Ні! Навпаки. Хочеш щось купити?
Зароби!
Робота для підлітків - підготовка до дорослого життя. Ваші перші витрачені гроші принесуть вам не лише насолоду, а й «виховання дисципліни» та натхнення працювати далі, звісно, якщо це те, чим ви хочете займатись.

Ви вивчаєте на практиці фінансову грамотність, якої, на жаль, в нашій школі немає. Ти починаєш рахувати гроші. Перед тим, як витратити на якусь, не зрозуміло навіщо тобі річ, ти згадаєш, як тяжко ти заробляв, подумаєш, а справді вона тобі потрібна, чи так, аби було? Дуже важливо те, що ти починаєш цінувати те, що тобі далося такою важкою працею.
Чому для мене це так важливо?
Усе моє життя батьки забезпечували мене та мою сестричку. Зараз, коли я можу купити собі за зароблені мною гроші гаджет, одяг, різні ігри, тощо.., я хочу віддячити батькам. Для мене це можливість не тільки не просити щось в батьків, а й робити якісь приємні сюрпризи для них.
Відкрию завісу свого життя: я почала заробляти свої перші гроші у 13 років, допомагаючи батькам, бо з дитинства нас привчають, що кожна праця повинна бути оплачена.
Потім здавала макулатуру, це не тільки спосіб заробити гроші, а й допомога навколишньому середовищу, бо тема екології в наш час дуже актуальна.
До речі, ще одна актуальна тема в нашій країні: українські традиції, щедрування та колядування. Повірте, ви не тільки заробите, а й піднімете настрій собі і усім довкола. Особливо, якщо ви будете з друзями. Ми всією родиною печемо різдвяні пампухи, беремо різні смаколики і їдемо дарувати різдвяний настрій друзям та знайомим. Вивчити колядки, приготувати костюми та й просто обійти багатьох людей - не легка праця. Не хочете дарувати настрій - продавайте. Спробуйте, вам сподобається і ви не пожалкуєте.
Ви любите дітей, але ваша сестричка вже доросла? Агов, ми навчаємось в школі з поглибленим вивченням іноземних мов. Як щодо вчителювання? Непогана ідея.
Ми живемо в сучасному світі, де багато часу ми проводимо в соціальних мережах. Так може будемо проводити час з користю? На рекламі в Інстаграм, Фейсбуці можна круто розвернутись. Але для того, щоб саме в тебе замовляли рекламу, треба працювати й працювати.
Ти любиш фотографувати природу, людей, тваринок? Чому б не спробувати?
Мої знайомі влітку працюють вожатими в літніх таборах, а восени та взимку - кур'єрами по доставці будь-яких товарів.
До того, як я почала заробляти, я не знала, що таке «багато», а що таке «мало» відносно чогось.
Але для початку подумай: потрібно це тобі? Для чого? Яка в тебе мета?
А чи зможеш ти взяти на себе таку відповідальність?
Я сподіваюсь, що ви знайшли щось для себе.
Усім щастячка, позитивного настрою та мирного неба над головою.