Як 6 Б мандрував стежинами козацької слави...


Автор Колчик Вероніка, учениця 6Б класу 

20 квітня, в суботу, ми з однокласниками 6Б класу відвідали одне з семи чудес України – острів Хортиця, що розташований у районі міста Запоріжжя, нижче Дніпрогесу.
Під час екскурсії ми дізналися багато чого цікавого, про славетні часи Київської Русі, Запоріжського казацтва, новітню історію, про будівництво ДніпроГЕСу.
Розпочалася наша пізнавальна субота з оглядової екскурсії по місту Запоріжжя. Тепер ми знаємо історію старого міста, німецьких колоній, побачили сучасне Запоріжжя та відомий проспект довжиною 12 км.
А під час знаходження на острові Хортиця, ми бачили відовищні, панорамні місця, Чорну скелю, і

Січові Ворота, місце проведення казацьких іспитів. Та деякі сміливці 6 Б змогли на собі відчути декілька іспитів.
Під час вистави в Театрі Козацького бою, козаки продемонстрували різноманітні техніки володіння зброєю, яку використовували запорожці під час бойових дій. Про стародавню і більш сучасну зброю, нам розповіли у Музеї історії зброї.
Ми дізналися, що Запоріжжя славилося своєю автобудівельною галуззю. Тому саме тут з’явився музей Ретро-автомобілів. Він вразив нас своїми експонатами, які технічно справні і досі можуть рухатися, не зважаючи, на свій поважний вік.
Під час всієї екскурсії ми дізнавалися нових знань про нашу Батьківщину, спілкувалися, розважалися, фотографувалися і, взагалі, гарно проводили час зі своїми однокласниками але найбільше враження справило шлюзування теплоходом і проходження навколо о. Хортиця по річці Дніпро. Вперше в житті ми на теплоході підіймалися на 40м разом з рівнем води.
Ми дуже вдячні нашому класному керівнику Олені Андріївні та батькам за організовану екскурсію та сподіваємося, що будемо дізнаватися про нашу Україну у дружніх поїздках з однокласниками.