Про це можна говорити багато... бо це круто!


Прес-центр гімназії повідомляє:

Фото та відео Шарати Олександра, учнія 8В класу та студентів коледжу преси та телебачення

Знов і знов думки повертаються до нестандартного та найбільшого заходу юнкорівського руху в Україні, водночас і свята і навчально-трудового десанту - ХХІІ Міжнародного конкурсі шкільних медіа, який проходив у Миколаєві рівно місяць тому.
(Інформаційна довідка: на конкурс 2019 року було подано 2087 робіт. Всього за 22 роки у Міжнародному конкурсі шкільних медіа взяли участь понад 34 тисячі творчих робіт з України, Польщі, Болгарії, Греції, Іспанії, Чехії, Грузії,

Молдови, Росії, Білорусі, Пакистану, Сенегалу, Єгипту.
Організатори конкурсу: Національна спілка журналістів України, Національна академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України, Коледж преси та телебачення та особисто Головченко Гліб Олександрович (президент Міжнародного конкурсу шкільних медіа, секретар Національної спілки журналістів України, заслужений журналіст України. Усі заходи стосовно конкурсу шкільних медіа відбуваються за підтримки виконкому Миколаївської міської ради, Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївської обласної ради).

Протягом трьох днів юнкори із усієї України та зарубіжжя мали змогу зустрітися, спілкуватися, дискутувати, навчатися, пізнавати багато нового та цікавого. Наша редакція є учасником конкурсу вже багато років, але кожного разу дивує його цікава та насичена програма.
По-перше хочу розповісти про екскурсії, які особливо цікаві для іногородніх гостей, але і ми, Миколаївці, теж з захопленням приймаємо в них участь. Наприклад, цього року була екскурсія до Навчального центру Військово Морських Сил Збройних Сил України де заступник начальника Навчального центру, капітан 2 рангу Зутіков Олег та кілька його колег зустріли більше 200 юнкорів, провели інструктаж та цікаву, докладну екскурсію по території Навчального центру.

Також дуже інформаційно цінними були майстер-класи та презентації для юнкорів. Кожен зміг вибрати собі тему за інтересом, наприклад:
- Презентація Міжнародного соціального проекту «Книга Добра» під керівництвом почесного консула Угорщини Вишиванюка Василя.
- Презентація міні-енциклопедії «Мій Миколаїв».
- Майстер-клас «Сучасні тренди в медіа», яку провела перший секретар спілки журналістів України Кущ Ліна.
- Творча зустріч «Як говорити з дітьми про війну», підготовлену та проведену письменником та журналістом Кущем Павлом.
- Презентація Патрульної поліції м. Миколаєва.
- Прес-конференція організаторів та партнерів ХХІІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа з головою Миколаївської обласної ради Москаленко Вікторією, міським головою – Сенкевичем Олександром, керівником служби Міністра інформаційної політики Семенченком Геннадієм тощо.
- Зустріч юнкорів з керівниками Миколаївській облдержадміністрації.
- Зустріч переможців з міським головою м. Миколаєва.

Особливо вражає церемонія Нагородження Переможців ХХІІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа. Це фотозони, оркестр, інтерв’ю в прямому ефірі, червоний хідник, підвіз переможців на лімузинах та нарешті само святкове, яскраве нагородження.
В цьому році редакція нашої гімназії (керівник Горбенко Ольга Михайлівна) отримала кілька нагород. Ми увійшли у трійку найкращих у номінаціях «Кращий сайт», «Краща онлайн-газета» та стали Переможцями у номінації «Краще репортажне фото».
Хочу відмітити самих різнобіч пофесійно підготовлених, самих активних, самих зацікавлених, креативних, оригінальних, відповідальних, небайдужих та самих-самих найкращих юнкорів нашої гімназії, це учениці 11А класу Андреєва Ліза, Мільніченко Анна, Левченко Вероніка, учениця 10А Костенко Анастасія, учениця 9А класу Кузьміна Регіна, учень 8В класу Шарата Олександр, та учениця 6А класу Гільмутдінова Ельміра. Також велика подяка всім позаштатним учасникам гуртка «Журналістика», які своєю працею урізноманітнили тематичне направлення матеріалів сайту.

Невід’ємною частиною конкурсу є Прямий ефір ток-шоу "Телевізійний прес клуб з Глібом Головченко" на ТК ТАК TV, який завершує урочисту частину конкурсу. Докладніше про це у статті Гільмутдіновій Ельміри (див. нижче).

Окрім спілкування, навчання, напрацювання досвіду, веселощів та святкування є ще один цікавий, вже ставший традиційним, захід третього дня. Це відвідування перлини нашого міста - кращого зоопарку України, нашого міського зоопарку, зустріч з його директором, участь у святі День Землі та продовження напрацювання професійного журналістського досвіду (інтерв’ю, інтерв’ю, інтерв’ю…).
Дуже дякуємо всім дорослим, які опікуються цим заходом вже 22 роки поспіль та влаштовують такі неймовірно корисні, нестандартні, різноманітні форми професійного розвитку для учнівської молоді.

 

Ощущения после прямого эфира на ТАК TV

Автор: Гільмутдінова Ельміра, учениця 6А класу

После награждения на ХХII Международном конкурсе школьных медиа мы по традиции поехали в студию ТАК TV. Все участники волновались, особенно те, для кого этот прямой эфир был первым.
Мне кажется, что изюминка прямых эфиров в спонтанности. Никто заранее не готовит ответы на вопросы, сами вопросы, ведь ты попросту не знаешь, в какую сторону пойдёт разговор.
Очень интересна сама атмосфера: камеры, микрофоны, волнующая тишина, свет. Чувствуешь себя в центре внимания. Но ты должен быть уверен в себе, ведь даже если у тебя есть идея, ты не всегда можешь её высказать по некоторым причинам. У интервью свои нюансы, написание статей - другая тема, прямой эфир же сочетает в себе всё: и умение красиво и правильно излагать мысли, заинтересовывать аудиторию, быстро принимать решение, нужно быть сообразительным, находчивым и разносторонне мыслить. А главное у тебя нет права на ошибку, так как материал не переснять, не смонтировать уже не получится. Прямой эфир - это как выступление на сцене - уже невозможно ничего вырезать и добавить, а между тобой и зрителем - лишь хрупкий объектив оператора. И для нас, юных корреспондентов, это очень хороший опыт. А наши наставники всегда готовы помочь.
Глеб Александрович предложил нам почаще встречаться. И я согласна с ним, ведь хотя у каждого юнкора есть своя точка зрения, но мы все единомышленники.

За посиланням дивіться відео-знайомство з гімназійною колегією та запрошуємо  до  співпраці:

https://gymnasiya2.org.ua/video/2451-znajomtesya-redaktsijna-kolegiya-gimnaziji.html