Підбиваючи підсумки акції «Миколай про тебе не забуде»…


Іграшки, книги, солодощі, настільні ігри та багато інших необхідних речей зібрали учні, батьки, учителі Миколаївської гімназії №2 разом із небайдужими миколаївцями. Усі подарунки передано вихованцям Мар'їнського дитячого садка (Донецька область) і пацієнтам онковідділення Миколаївської дитячої обласної лікарні.
З 6 по 19 грудня весь дружний колектив учнів, батьків, педагогів Миколаївської гімназії №2 брав активну участь у Всеукраїнській акції «Миколай про тебе не забуде». Ініціаторами акції стали учні 5-В класу (класний керівник Лобзіна Світлана Вікторівна). За два тижні вдалося зібрати майже 100 кг

гуманітарного вантажу для малюків із Донецької області. У День Святого Миколая волонтери доставили подарунки й відеопривітання від гімназистів. Організаторами було закуплено 41 іграшку на загальну суму 4 тисячі 318 грн. Ці кошти, як і солодкі подарунки, передали меценати, книги були зібрані силами учнів школи. Крім того, у дитячий садок були передані іграшки, канцелярські товари, книги, методичні матеріали. Ось так, з миру по нитці, і вдалося зібрати такий необхідний гуманітарний вантаж!
Акція завершилася 19 грудня благодійним ярмарком. Гімназистам, які стали справжніми помічниками Святого Миколая, за таку добру справу дякували волонтери та представники влади. Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич приєднався до акції і подякував маленьким волонтерам.
«Мені дуже приємно сьогодні бути присутнім тут, і не тільки тому, що сьогодні свято – День Святого Миколая. Сьогодні ви, маленькі діти, приєдналися до великої справи. Я впевнений, що ніхто з вас не забуде сьогоднішній день, оскільки ви робите добру справу, яка змінює не тільки ваше життя, а й життя дітей, яким так необхідна допомога», – сказав він.
Волонтер Лариса Снігур вручила грамоти адміністрації гімназії та ініціаторам акції, розповівши, що так швидко й так багато подарунків ще не збирала жодна школа області.
«Разом ми робимо одну добру справу, тому що ми – одна велика сім'я. Ми – єдина Україна. Я вдячна вам, що ви відгукнулися і передали не тільки подарунки, а й відеозвернення вихованцям дитячого садка, продовживши проект «Міст дитячої дружби». Діти, ви організували справжнє свято для малюків із Донецької області», – розповіла вона.
Свято вдалося влаштувати і для діток різного віку, які зараз проходять лікування в онкологічному відділенні обласної лікарні. Ще 17 грудня гімназисти придбали ялинку (сосна – 250 грн, підставка до неї – 150 грн), яку встановили у відділенні, а в День Святого Миколая привезли подарунки від усіх учнів гімназії.
Станом на 20 грудня в рамках акції було зібрано 18 тис. 136 грн, з яких 10 тис. 92 грн. уторгували на ярмарку, 8 тис. 44 грн – благодійна допомога меценатів. Із цих коштів на 6 тис. 74 грн також закупили подарунки для пацієнтів онкологічного відділення. Крім того, іграшки, ляльки, конструктори, настільні ігри, книжки та матеріали для творчості передали до ігрової кімнати відділення.
Залишок – а це 7 тис. 344 грн – буде направлено на придбання препарату Ампісульбін для пацієнта онковідділення Дмитра Хіжяка. На добу хлопцеві необхідно 6 ампул цього препарату.

Крім того, із речей, які принесли всі небайдужі, було зібрано подарунок маленькій Насті, дівчинці з особливими потребами, доньці військовослужбовця, який несе службу в зоні АТО. Родина витрачає великі кошти на лікування, тож дівчинка дуже зраділа новій іграшці, книжкам, дівочим прикрасам.
Приємно, що акція не закінчується: іграшки, солодощі, подарунки продовжують приносити до резиденції Св. Миколая. Організатори запевнили, що всі зібрані речі будуть передані до Будинку дитини в переддень Нового року.
«Разом нам вдалося зробити добро і подарувати більше 60 дітям віру в диво. Усі діти різного віку, у кожного з них своя історія, проте кожен потребує нашої підтримки. Я рада, що нас почули і відгукнулися», – розповіла Ірина Вдовиченко, одна з організаторів акції.
Організатори висловлюють подяку всім, хто долучився до акції:
- студентам ЧНУ ім. П. Могили;
- студентам і викладачам Міжнародного класичного університету імені Пилипа Орлика;
- колективам дитячих садків № 74 і 115;
- співробітникам обласної інфекційної лікарні.
Серед небайдужих – секретар Миколаївської міської ради Тетяна Казакова, депутат Владислав Єнтін, начальник міського управління у справах дітей, сім'ї та молоді Олег Соколик, начальник міського управління освіти Деркач Г.І., адвокатське бюро «Панченко та партнери», редакція Інтернет-видання «НикВести», магазин «Кориця», підприємець Ліліт Товмасян.
Приємно відзначити, що до акції приєдналося багато небайдужих миколаївців: так костюм для Святого Миколая був переданий безкоштовно сайтом naprokat.mk.ua.
Особлива подяка батькам та учнівсько-учительським колективам гімназії №2 та школи №59. Найактивнішими учасниками акції стали учні 5-А, 5-Б, 5-В, 6-А, 6-Б, 6-В, 6-Г, 7-А, 7-Б, 7-В, 8-А, 8-Б, 8-В, 9-А, 9-Б, 9-В, 10-Б, 11-А, 11-Б класів.
Нагадаємо, що акція «Миколай про тебе не забуде» була заснована у Львові у 2001 році і проводиться щорічно по всій території України напередодні Дня Святого Миколая. У нашому місті цей захід відбувається вперше. Але гімназисти, батьки й адміністрація школи сподіваються, що з часом акція стане чудовою традицією багатьох миколаївських шкіл.
Поспішаймо творити добро!

Також на цю тему: http://gymnasiya2.org.ua/novosti/29-gimnaziya-2/1010-den-svyatogo-mikolaya.html