День рідної мови


Прес-центр гімназії повідомляє:

21  лютого відбулося свято "Звучи, кожна моя мово, поміж народами всіма". День розпочався з того, що учні, одягнені в національні костюми різних народів, вітали гімназистів, батьків, гостей. Різними мовами звучали слова "Доброго дня".

 

Далі, під час великої перерви, в актовій залі відбулося саме свято. Зі сцени лунали вірші польською, вірменською, німецькою, грецькою і, звичайно ж, української. Окрасою свята буцв грузинський танок. Також протягом дня на перервах лунали пісні  різних народів. Завершили свято учні 10А класу флешмобом на українські мотиви.  

Загалом у святі взяли участь учні 7В, 7А, 9А, 11А та 10А класів. Підготували це яскраве й колоритне свято вчителі української мови й літератури Царлова І.В. та Шкабура Т.І.

Відгуки:

Савадерова К.

Цей день був дуже яскравим. Всі гімназисти прийшли у вишиванках, шо ще більше додало святковості. Мені дуже сподобалося, як мої друзі декламували вірші мовами своїх національностей.

Михаєлян Е.

Концерт до свята рідної мови був неімовірним! Особливо мені сподобалося, що діти представляли не тільки українську мову, а й інші іноземні.  Грузинський танок "Лезгінка" виконаний танцюристами грузинської громади - дуже незвичайний, водночас ніжний та мужній. Дякую організаторам за це свято! 

Пальона В.

Концерт прошел отлично! Мне кажется, это очень важный праздник и хорошо, что в нашей гимназии посвятили целый день разным языкам мира. Мне очень понравились народные танцы грузинов и украинцев, немецкие песни и стихи исполненные учениками.

Шамян А.

Мені дуже сподобалося свято "День рідної мови". Сучасні пісні  різних народів на перервах були дуже доречні. Ми підспівували, та пританцьовували. Також дуже сподобався захід, який відбувся у актовій залі. Я вважаю, що кожного року 21 лютого має відбуватися це свято, щоб люди шанували рідну мову та мови іншіх народів. Це особливо важливо у наш час.

Синицина Ю.

Як я дізналася у нашій гімназії можна почути привітання десятьма мовами! У день Рідної мови, в гімназії панувала весела атмосфера, тому що повсюди лунали пісні  різними мовами. А, як відомо, пісня - народна гордість. Також, піднесений настрій підтримували яскраві національні костюми. Коли розпочався святковий концерт учні читали вірші німецькою, вірменською, грецькою, українською, польською мовами. Далі ми порушили у атмосферу Близького Сходу, в країну з безліччю  легенд - Грузію. Танок, наповнений переживаннями, вразив мене та інших. Далі відбувся флешмоб! Він мені сподобався найбільш. Лунала українська музика та пісні. 

На мою думку, 21 грудня - це визначна дата для кожної людини. Бо мова - це найдорожчій скарб! Мова - це душа народу!

Д'яченко І.

23 лютого гімназисти відвідали Палац творчості учнів. Кольоровий та цікавий концерт не тільки дав  відпочити, але й дізнатись багато цікавого. Нам розповіли по болгарську, ромську, російську, українську мови. Я вважаю, що кожна мова по-своєму цінна. Але, як на мене, найцікавіші були танці. Ми бачили в них і почуття, і настрій. Взагалі, дякую за цей час, який ми провели так цікаво.