Тиждень фізики - 2020!


Автор: Поступаєва Діана, учениця 10Б класу

У вівторок 21.01.20 на оперативці, у зв'язку з проведенням тижня фізики та хімії, старшокласники  10-Б класу відвідали 6-і класи та провели ряд цікавих дослідів з фізики.

"Мы продемонстрували деякі фізичні явища, аби показати вражаючу силу науки та заохотити учнів до вивчення природничих науку у процесі подальшого навчання. Особливо нам вдалося здивувати учнів експерементом – виготовлення батарейки з картоплини. Учні й самі взяли участь у деяких нескладних експеримента: наочно побачили дію статичної електрики, дослідили явище інерції та дізналися про існування ефекту

Шаубергера." - розповідає учениця 10-Б класу, Поступаєва Діана.

"Нам пощастило, вдалося виконати всі досліди майже ідеально. Звичайно дещо виходило не з першого разу, дещо вийшло не так просто зробити, як вдома та все-таки це було просто чудово. Взагалі, намагаючись переконати в цікавості фізики наших 6-класників, ми й самі дуже розважились. Хоч досліди й не були надто складними, але точно були ефектними, адже - уявіть! - ми виготовили, наприклад, батарейку з картоплі, – ділиться враженнями Авер'янова Лаура і додає: – Хоч ми трохи хвилювалися, бо публіка могла виявитися досить вибагливою, наші учні з 6-Б класу виявились дуже привітними дітьми. Ми раді, що спостерігати за нашими дослідами їм сподобалось так само сильно, як нам їх їм демонструвати. Дехто вже навіть знав і міг самостійно пояснити суть того чи іншого експерименту."

Богдан Іванченко, що так само як і дівчата захоплюється фізикою, каже: "Так, ми намагалися продемонструвати прості, але видовищні досліди. Для нас було важливим зацікавити дітей у фізиці й нам це все-таки вдалося. Було дуже цікаво спостерігати за реакцією шестикласників: одні були здивовані, інші намагалися обгрунтувати результати дослідів та пояснити їх. Можу точно сказати, що байдужим не залишився ніхто!"

10-Б єдиностайний: "Це був неповторний досвід!". "Ми раді, що учням сподобалися наші досліди, адже ми провели час разом не просто весело, а й корисно, розповівши їм вже деякі цікаві факти з фізики, і самі застосувавши на практиці свої знання."