#Антибулінговий_урок_2023 #Не_цькуй #Миколаївський_ліцей_2


#Антибулінговий_урок_2023
#Не_цькуй
#Миколаївський_ліцей_2


Учні Миколаївського ліцею №2 долучились до проведення ІV Національного антибулінгового уроку від ГО "НЕ ЦЬКУЙ»! Уроки було проведено в онлайн форматі
Життя не стоїть на місці, і сучасні діти все більше часу проводять онлайн. З приходом в наше життя соціальних мереж виникло таке явище як кібербулінг – цькування із застосуванням засобів

електронної комунікації.
Практичний психолог ліцею Обльотова Н.М. запросила учнів 11-Б класу на зустріч «Кібербулінг — Давай поговоримо?» Почали ми з дослідження «Чи зазнаю я булінгу в Інтернеті?“» Одинадцятикласники складали словник «Кібербулінг»( на кожну літеру слова учні складали хмаринку слів) та шпаргалку «КІБЕР-ЦЬКУВАННЯ ТА ЙОГО ПОДОЛАННЯ». Виконували інтерактивні вправи за допомогою онлайн -сервісів. Знайомились з історією Лукеї ( Анастасія Богомолова «Як кібербулінг ледь не обірвав життя») і дійшли висновку, що жертвою кібербулінгу може стати будь хто.
На завершення учням було презентовано чат-бот «Кіберпес» для допомоги у боротьбі з кібербулінгом. Також було рекомендовано для перегляду освітній серіал за участі Анни Трінчер та Насті Каменських «Про кібербулінг для підлітків»
Старшокласники старанно працювали, брали активну участь в обговоренні та висловлювали власну точку зору щодо теми кібербулінгу.
Нажаль, на сьогоднішній день кібербулінг - дуже розповсюджений, тому вміти захищатися варто.
"Ваша безпека - у ваших руках! Будьте обачними!»