Квест «Roblox Boyard - 2024»


Прес центр кафедри природничо-математичного циклу повідомляє:

В рамках місячника кафедри природничо-математичного циклу "У світі інтелектуальних ігор" з 15.01.24 р. по 26.01.24 р. учні сьомих класів випробували свої сили у квест-грі "Roblox Boyard".
"Roblox Boyard" - це інноваційна квест-гра, яку власноруч створила вчитель інформатики Берковська Катерина Володимирівна спеціально для учнів Миколаївського ліцею №2,

щоб за допомогою сучасних технологій у доступній та цікавій формі навчити дітей працювати в команді, застосовувати знання з інших предметів та спонукати до глибшого вивчення програмування. Гра створена за допомогою популярної нині платформи Roblox, яка дозволяє користувачам створювати власні ігри та ділитися ними з іншими гравцями.
Ідея квест-гри "Roblox Boyard" полягає в тому, щоб учні, поділені на пари, проходили різні етапи Плейс Obby (паркур), збирали підказки, які допомагали їм розгадувати слово в фіналі гри. У якості підказок були слова або фрази з різних тем навчальних предметів, які вивчаються у 7 класі.
Учні чудово впоралися із своїми завданнями та пройшли всі рівні Плейс Obby і відгадали зашифроване слово. Вони гарно проявили свої вміння працювати в команді, показали високий рівень медіаграмотності та, незважаючи на незначні труднощі, які виникали на початку, отримали бурхливі емоції від цікавої гри.
Тож квест-гра "Roblox Boyard" чудово підійде для навчання учнів 5-11 класів, оскільки дає можливість розвивати інформаційні та комунікативні навички, спонукає до співпраці, а також допомагає швидко та точно приймати рішення.
Такий вид діяльності - це прекрасний засіб навчання та розвитку учнів, який може бути використаний не лише на уроках інформатики, а й з інших предметів та у позакласних заходах.