Новини від президента ліцею


Прес-центр ліцею повідомляє: 

Протягом чотирьох днів, з 14 по 17 березня, у Миколаївській області відбувся bootcamp 4-ої хвилі молодіжної програми UPSHIFT, у якому взяли участь Гліб Волошанівський (10-Б), Софія Балакшей (10-А) та Анастасія Тищенко (9-Г).
UPSHIFT – це глобальна

програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді від 14 до 24 років пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб створити власні суспільно важливі проєкти.
Темою проєкту була "Соціальна тривожність серед підлітків у Миколаєві". Саме ця тема зацікавила нас через розуміння того, що в сучасному світі, де комунікація відіграє ключову роль у спілкуванні та успішній соціальній взаємодії, проблеми комунікативних труднощів серед підлітків набувають особливої актуальності. Так як кожен з нас хоча б раз зіштовхувався з цією проблемою, що вплинула на нашу працездатність, взаємодію з оточенням та інші аспекти життя, ми бажаємо надати підліткам Миколаєва можливість подолати ці виклики й реалізувати себе в житті, забувши про них, як про страшний сон. Разом з ментором Давидом ми працювали над концепцією проєкту, розглядали причини та наслідки проблеми, що нас зацікавила. Ми освоювали основні навички менеджменту, застосовували знамениті методи "5 чому", "коло цільової аудиторії", "дерево причин та наслідків" і багато інших.
За ці чотири дні ми справді отримали реальні варіанти реалізації свого проєкту, побували у багатьох цікавих компаніях, поспілкувалися з різними спеціалістами, а також здобули неперевершений досвід, який безперечно знадобиться нам у майбутньому житті!!