Бібліотечний урок «Врятуй книжку з павутиння»


Читання під час війни – не розкіш, а потреба, що робить нас сильнішими та надихає вірити в краще.
Поки Україна мужньо відбиває атаки російської армії, найбільше страждають діти. Якщо ви в укриттях, бомбосховищах чи в евакуації, психологи радять читати дітям книжки. Книжки заспокоюють, заколисують, знижують тривожність.
Я раніше розміщувала інформацію про найкращі онлайн-бібліотеки з електронними книжками та аудіокнигами українською мовою. Зараз дізнаєтеся як знайти в "павутинні" Інтернету безплатну дитячу книжку.
На сайті Освіторія можна завантажити книжки для дітей різного віку (від 3 до 9 років). Там є історії

- зпасинайки, добрі та заспокійливі, веселі, смішні та пригодницькі історії, історії про природу. В книжці "Листи на війну" можна прочитати як підтримати українське військо.
Понад 50 українських видавництв та авторів надали безкоштовний доступ в електронні та аудіокниги в додатку онлайн-книгарні Yakaboo. Серед них Bonnier Books UK, Vivat, Yakaboo Publishing, Zалізний тато. Абабагаламага, Бурда-Україна, Видавництво Старого Лева, Видавництво УКУ, Дім Химер, Книголав, Саміт-Книга, Смолоскип та інші. Усі книги ви можете читати у мобільному додатку Yakaboo. Він доступний в App Store та Google Play Market.
АБУК – це перша українська аудіокнигарня. Тут ви можете слухати книги, які начитані не лише професійними акторами, а й самими авторами. У застосунку є розділ «Авторське читання» з поезією Сергія Жадана, прозою Марка Лівіна, дитячими книжками Катерини Бабкіної та Сашка Дерманського.
З початком повномасштабної війни в Україні, аудіовидавництво опублікувало всі аудіокнижки для дітей безкоштовно. Наприклад, «Маленький принц», «Острів скарбів», «Крихітка Цахес», «Збірка народних казок» та інші. Завантажити додаток АБУК можна в AppStore або Google Play
«Павлуша та Ява» – це телеграм-канал, де публікують безкоштовні аудіо історії для дітей.
«Якщо казка стане віддушиною хоча б на 30 хвилин – це вже успіх», – пишуть творці телеграм-каналу з аудіоказками «Павлуша та Ява».
Всі аудіоісторії записані українською мовою, є колискові, а також казки народів світу. Новинки з’являються щодня.
До речі, більшість читців – актори й студенти КНУТКіТ ім. І. Карпенка-Карого, але прочитати казку може кожен. Пропозиції надсилайт пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .
Українська цифрова бібліотека пропонує сучасні та класичні літературні твори вітчизняних та закордонних авторів – художні, науково-популярні, публіцистичні. Книги тут постійно у вільному доступі, адже головна мета УЦБ, щоб українці читали більше.
Для користування УЦБ треба встановити безплатний застосунок для ОС Андроїд. Незареєстровані користувачі можуть переглядати описи книжок та ознайомчі фрагменти. Для повноцінного читання треба зареєструватися – вказати адресу електронної пошти та погодитися з правилами. Для читання можна обирати кілька творів, але не більше, ніж 20 одночасно. Обрані публікації завантажуються на пристрій читача, їх можна читати автономно, без інтернету.
А ще простіше: наберіть у пошуку Google "казка читати (слухати) безкоштовно" та пірнайте у мрії).