«ДОВІДНИК БЕЗБАР’ЄРНОСТІ»


Прес-центр ліцею повідомляє:

Перша леді Олена Зеленська презентувала електронну версію «Довідника безбар’єрності», який покликаний зафіксувати нові принципи безбар’єрної мови та коректного спілкування.

Він створений у співпраці з громадськими організаціями, правозахисниками, психологами, батьками, що виховують дітей з інвалідністю, українськими та міжнародними експертами. Аналітичну та технічну підтримку проєкту надавала Безбар'єрність.

Безбар’єрність – це не тільки  доступ до фізичних об'єктів. Це значно ширше поняття, яке включає в себе не лише різні сфери діяльності, але і категорії мислення та взаємодії з іншими людьми, як рівними. «Довідник безбар’єрності», який у вересні презентувала перша леді Олена Зеленська, у доступній формі пояснює, чому не можна обмежуватися пандусами, якщо хочемо жити у безбар’єрному світі, а також, чому мова спілкування дуже важлива.

 

Електронна версія Довідника доступна за посиланням https://bf.in.ua/ . Тут також можна пройти тест, щоб перевірити власну толерантність та коректність.

 Крім того, у «Довідник безбар’єрності» з’явилася функція перекладу на українську жестову мову. Вікно з перекладачем відкривається при натисканні на синє коло з зображенням рук біля будь-якої публікації. До того ж, відтепер на сайті є англомовна версія, що робить його доступним для користувачів із різним культурним кодом, а також сприяє поширенню розуміння безбар’єрності за межами України.