Конституція України - найголовніший закон країни


Автор: Барданова Анастасія,
учениця 8В класу


Конституція України - найголовніший закон країни. Її не перестають вдосконалювати і виправляти, але навіщо вона взагалі? 
По-перше без впорядкованих законів не було б і держави, адже Конституція є фундаментом держави. По-друге до країни завітала б анархія, яка погано впливає на державне утворення і

сприяє його розпаду. І все ж таки Конституція має і свої недоліки. Наприклад, іноді можна знайти шляхи обходу законів за допомогою тих же законів. До речі, іноді вносяться поправки до законів, що можуть навіть суперечити деяким іншим законам. Але це рідкісне явище і контролюється вищими судовими органами України. 
В Україні кожен день виявляють більше ніж 2 тисячі злочинів. Але що впливає на процент злочинності? По-перше, впорядкована робота правових органів, що одразу реагує на випадки безкарності та злочинство. По-друге, інформованість населення про запобігання здійсненню злочинів і рекомендаційні бесіди щодо додаткових засобів безпеки(відеокамер, охорони тощо).
Врешті решт українці - народ, що має велику силу, якщо діє в одному напрямку. Ми усі можемо запобігти злочинству лише чітко виконуючи закони України. Кожен має розуміти що він відповідає за свою державу та її гідність.