“Купальська містерія зеленого свята”


У понеділок, 24 квітня, в бібліотеці імені Лягіна відбулася презентація книги відомої у Миколаєві письменниці Людмили Чижової. На презентації побували учні 9 класів нашої гімназії.
У Миколаєві за останні століття з’явилося багато талановитих письменників і поетів, імена яких стали відомі всій Україні. Кожен із них має неабиякий хист до письма. Напевно, всі згадають Миколу Аркаса, Дмитра Кременя, Дніпрову Чайку. Також не менш відома Людмила Чижова. Саме про неї буде йти мова.


Людмила Чижова народилася у місті Кропивницькому, але згодом переїхала до Миколаєва. І саме в нашому місті почала писати свої твори. Вона є лауреатом премії Миколи Аркаса. Людмила Яківна живе і працює в Миколаєві й досі. 24 квітня вона презентувала свою нову книгу “Купальська містерія зеленого свята”.
Дивовижна збірка віршів це – “скринька”, в якій поетеса вмістила всі традиції і звичаї такого надзвичайного свята, як Івана Купала. Сама Людмила казала: “Наша Україна сповнена гарними традиціями й святами. То чому ж не передати їх нашим нащадкам?”.
Кожна людина бажає, щоб її завжди згадували з посмішкою. Мабуть, кожен школяр, який хоч раз у житті читав вірші цієї поетеси, буде згадувати її добрими словами.

Автор:  Федорова Валерія, учениця 9А класу