Добрі традіції у новому форматі


Автор: Кузьміна Регіна, учениця 9А класу

Гімназистами не народжуються, в гімназисти посвячуються.
Тому, хто ніколи не мав відношення до підготовки церемонії посвяти, доволі складно пояснити, що це взагалі таке.
Приділивши велику перерву спілкуванню з нашим юними гімназистами — учнями пятих А, Б і В класів, я назбирала колекцію вражень, якими вони із задоволенням поділилися. Тож, виявляється, що:


- посвята в гімназисти повинна проводитися обов`язково, бо таким чином можна відчути себе частиною гімназії;
- репетиції, що відбувалися на нульових, були улюбленими (нульовим уроком, до речі, зазвичай була англійська);
- несправний світлофор в гімназії відрізняється від того, що ламається на вулиці і гімназійний дітям сподобався набагато більше, тому що їм самим вдалося його відремонтувати;
- всім учням сподобалося виступати на сцені, і тепер вони з нетерпінням очикують на подальші проекти, цікаві знайомства та досвід;
всї учні сказали, що відчули підтримку своїх класних керівників.
Тож, ми дійшли висновку, що Посвята в гімназисти (з гімназійної мови — найурочистіша мить першого семестру) - відповідальне свято для всіх учнів п`ятих класів, їх батьків та вчителів, що проходить кожного року і після якого п'ятикласники будуть носити емблему гімназії (тобто будуть повноцінними гімназистами зі всіма правами та обов'язками).
Ось так. І це лише невелика частина враженнь від нового гімназійного покоління.
До речі, цього року завадити п`ятикласникам поступити до нашої гімназії хотів світлофор та три злодіїї, що так підступно сподівалися зіпсувати свято. Але ж, як запевнили мене діти, їхню дружбу ніщо не зламає.
Збереження традицій — а церемонія посвяти є, без сумніву, однією з добрих традицій гімназії — дуже гарна річ. Ще однією традицією є традиція вносити щось нове, вдосконалюючи вже існуючі правила.
Класний керівник 5 - Б класу Купцова Валентина Володимирівна зазначила: “Головна перевага свята цього року, що ми вперше в історії гімназії домоглися того, що посвячувалися вся паралель, як один згуртований колектив, в одному стилі, з одним смисловим стержнем. Це було зроблено вперше, і це було прекрасно.”
Цей насправді дивовижний виступ став результатом послідовних, іноді втомлюючих, але таких необхідних репетицій і згуртованної командної роботи.
“Всі репетиції проходили без батьків, - поділилася враженнями про свій клас на репетиціях Галина Олексіївна, керівник 5 - В класу. - Діти дуже відповідально відносилися до витраченного часу і на сцені показали себе з найкращої сторони!”.
Найхвилюючим моментом для всіх був виступ на великій сцені перед батьками, вчителями та учнями гімназії. Проте, не зважаючи на ємоції, діти вразили всіх.
Самойленко Ольга Михайлівна — класний керівник 5 - А класу висловилася так: “Я побачила в них не зовсім тих, хто прийшов до гімназії ще три місяци назад. Вони справді виросли. Танцювали енергічно, на сцену виходили із запалом в очах, слова говорили із тією впевненністю, яку я іноді хотіла побачити в них під час репетицій. Сцена змінює людей.”
Насправді, посвята в гімназисти — свято сімейне. Тут брати і сестри, мати і батько, вчителі і однокласники. Тобто всі, хто буде вести наших п`ятикласників по гімназії, допомагаючи здобувати знання. Побажаємо їм успіхів, участі в цікавих проектах, міцної дружби, нового досвіду, знань і того запалу енергії, з яким вони увійшли до гімназії!
Велика подяка учням 5-А, 5-Б і 5-В класів і їхнім класним керівникам Самойленко Ользі Михайлівні, Купцовій Валентині Володимирівні та Гончаренко Галині Олексіївні за співпрацю і позитивне спілкування!