Я була студентом за обміном


Автор: Приходько Олена, учениця 11Б класу, фіналістка програми FLEX 2019

Торік я стала студентом за обміном у США завдяки програмі FLEX. Мрії здійснюються, чи не так? Багато моїх знайомих та друзів думають, що я просто була на відпустці. Однак їм ніколи не зрозуміти ті емоції, які я відчула на собі. Той розпач, коли зрештою кажеш батькам: «Бувай». Ті нерви, коли вперше зустрічаєш свою хост-родину. Той страх, що опановує тобою, коли заходиш до нової школи, де не знаєш жодної людини. Ту незручність, коли всоте перепитуєш якусь англійську фразу...

Попри всі складнощі, цей рік був насправді неймовірним! Я

побувала в 12 штатах США, і тиждень жила в Нью-Йорку! Насолоджувалася досвідом американської старшокласниці й навіть зі своєю командою мала честь представляти штат на національному рівні Science Olympiad в Корнельському університеті ліги Плюща. А ще затамувало подих від величі й краси Ніагарського водоспаду та гір у Колорадо.  

Я могла б вам і далі розповідати про казкове й фантастичне життя: подорожі, концерт Ед Ширана, зустріч з чотирма президентами США та «Леді Свободи», нічні прогулянки з друзями, шопінг під час Black Friday... Цей список можно продовжувати вічно. Але зараз я поділюсь дещо більш важливим, аніж просто повсякденним життям в Америці. Адже окрім такого неповторного досвіду, я отримала щось набагато цінніше...

Так, у мене з’явилась друга справжня родина. Ті люди, котрі впустили мене до свого життя, зайняли величезне місце в душі. А частинка серця залишилась саме там – за океаном. Мені неймовірно пощастило, що саме мене обрали такі чудові люди. Ми настільки схожі, що в мого тата й хост-батька дні народження в один день!  А ще я нарешті отримала молодшого братика й сестричку, так що я тепер так би мовити не найстарша.

Упевнено можу сказати, що я абсолютно змінилась після приїзду. Я подивилась на світ іншими очима. Цей рік дав мені реально зрозуміти, які люди все ж таки заслуговують на місце в моєму житті. Так, поїдьте навчатись за кордон, наприклад, і одразу зрозумієте, хто справжні друзі, а хто просто користувався вами. Така ось психологія життя. Однак я неймовірно вдячна тим людям, котрі підтримували й разом пройшли зі мною випробовування відстаннню. Цей рік дав мені змогу поринути у стан «дзену» й остаточно зрозуміти, чого хочу від життя! Keep calm and love USA!