Наші вірні друзі – собаки


Прес-центр 5Б класу повідомляє:

Колись в давнину людина приручила собаку, відтоді вона стала спочатку охоронцем і помічником, а потім і другом. Людина дала собаці їжу і дах, а вона натомість подарувала свою вірність. Дружба і взаємодопомога собаки і людини триває вже багато тисяч років, і ми впевнени, що вона буде тривати ще дуже довго.
Зараз люди використовують собак в різних сферах: вони охороняють

будинки, служать в армії і поліції, допомагають сліпим як поводирі. Але найчастіше собаки просто живуть в наших будинках, радують нас своїми кумедними витівками і зігрівають душевним теплом.
Ми отримали можливість дізнатись про життя собак,які служать у поліції. Ми - наш енергійний та допитливий 5-Б, разом з класним керівником Димовою Оленою Михайлівною та батьками, 25 жовтня відправилися на екскурсію до кінологічного центру.
Розпочався захід з розповіді про чотириногих помічників поліцейського. Яна Логінова, співробітник центру, розповіла, що на утриманні Миколаївського кінологічного центру всього 30 собак. В основному, це німецькі вівчарки. Всі вони навчені виконувати спеціальні завдання з пошуку слідів, вибухових пристроїв, вогнепальної зброї і наркотичних речовин. Кожен відповідає за певний напрям діяльності і професіонал у своїй справі. Кінолог запевнив нас, що їх собаки - це віддані створення, вони не залишають в біді, їх неможливо підкупити, і вони довіряють тільки своєму господареві.
Правоохоронці показали нам своїх підопічних, у нас була можливість побачити вольєр з собаками і спостерігати за ними.
Після чого на нас чекали показові виступи одного з чотириногих вихованців, улюбленця та багаторазового чемпіона вівчарки Барона. Це було круто! Кінологи продемонстрували виконання собаками різних команд, з чим вони впоралися на відмінно.
Правоохоронці дійсно люблять своїх вихованців та пишаються ними.
«І нам дійсно є чим пишатися, адже на рахунку у мокрого носа, спритного хвоста, чотирьох лап і гострих зубок - безліч розкритих злочинів!» - кажуть кінологи про своїх вихованців.
Ми отримали немало позитивних емоцій та деякі з нас поверталися додому з бажанням у майбутньому стати кінологом, а хтось – з бажанням завести вірного лахматого друга!!!
Напам’ять ми зробили декілька фото та подарували наші малюнки…