Адаптаційне заняття з учнями 5 класів «Наші вчителі» 30 вересня 2020


Психологічна служба гімназії повідомляє:

Мета: Допомогти п’ятикласникам зайняти нову позицію у ставленні до вчителів. Формування уявлення про педагога як про професіонала, який вирішує свої завдання. Формування уявлень про педагогів як про цікаві особистості.
За занятті п’ятикласники згадували які

нові предмети з’явилися у них в 5 класі, а які знайомі з початкової школи. Об’єднували картки з іменами вчителів та картки з прізвищами по батькові вчителів.
Кожному з вас відомо, що педагог – це назва професії. Кожна професія має певні вимоги до людини: його можливостям, якостям. Так у космонавта повинно бути міцне здоров’я, а у вченого повинен бути розвинутий розум. До професії педагога теж є певні вимоги. Кожен справжній педагог володіє набором професійних якостей. Які це якості? Спробуємо відповісти на це запитання, виконуючі вправу «Справжній вчитель – це…».

П’ятикласники зробили висновок: Хоча всі п’ятикласники для вчителів, можливо, і однакові, але кожен - індивідуальність. Отже, всі ми різні. Кожен зі своїм власним , неповторним світом. Як ми вивчаємо кожного вчителя, так і кожен вчитель вивчає внутрішній світ кожної дитини.

Визначаємо наше самопочуття на уроках

«Справжній вчитель – це…». 

Презентуємо роботу в групі: