Дискусія учнів 10-11-х класів "Світ без насильства"


Прес-центр гімназії повідомляє:

В рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" 3 грудня відбулася дискусія учнів 10 – 11-х класів «Світ без насильства: що залежить від мене?». Старшокласники обговорювали одну з найпоширеніших проблем у сучасному світі – розбещення неповнолітніх та розповсюдження порнографії, спираючись на художній фільм «Довіра» (США, 2010 рік, режисер Девід Швіммер),

у центрі уваги якого головна героїня Енні, котрій щойно виповнилося 14 років, і вона закохана в свого віртуально друга Чарлі. В один прекрасний момент вони вирішують зустрітися. Але реальність виявляється зовсім не така, яку чекала дівчина. Чарлі дорослий сорокарічний чоловік, який зміг умовити дівчину на секс, і вона навіть не змогла зрозуміти, що нею просто скористався чоловік з нездоровими сексуальними уподобаннями. Учні занурилися у проблему, проаналізувавши поведінку всіх учасників цієї драматичної історії, з’ясували міру відповідальності кожного, а також зачепили державну систему боротьби з цим злочином проти дитини, паралельно ознайомившись із нормативними документами України (статтею 156 Кримінального кодексу «Розбещення неповнолітніх», а також законом 404, що пов’язаний з відповідальністю за поширення порнографії).
Діти серйозно сприйняли тему, зрозуміли, наскільки важливо бути обізнаним і відповідальним, адже від цього залежить твоє життя. За власним бажанням учасники дискусії визначили правила, які допоможуть не потрапити в ситуацію, у якій опинилися герої фільму:
1. Бути пильними: не розголошувати свою особисту інформацію, не надсилати фото незнайомцям.
2. Батьки – перші друзі: довіртеся своїм близьким, розкажіть, що з вами відбувається.
3. Не боятися аналізувати будь-які складні ситуації в житті, розповідати близьким друзям про те, що трапилось (повідомити подрузі/другу про якусь зустріч, наслідки якої ви не можете передбачити).
4. Підтримка суспільства дуже важлива: не цькування, а розуміння.