РЕСУРСИ ДЛЯ ТУРБОТИ ПРО СЕБЕ


Психологічна служба ліцею повідомляє: 


Під час вебінару "Практика турботи про себе", посилання(20+) Facebook  були обговорени деякі техніки регулювання емоцій. Наприклад, згадували про техніки “Дихання за квадратом” та “5-4-3-2-1”.
А в модулі 7 “Соціально-емоційне навчання курсу «Цифровий учитель» ви знайомилися з техніками “Таємний таппінг”, “Метелик” та технікою релаксації Джейкобсона.
Але технік регулювання стресу набагато більше.
Тож пропонуємо вам ознайомитися з деякими ресурсами, які дозволять вам поповнити свою скарбничку технік.
Важливі навички в періоди стресу
Ця книга має п’ять розділів, кожен з яких містить нову ідею та техніку. Вони прості для вивчення, і їх можна застосовувати лише протягом кількох хвилин щодня для зниження рівня стресу.
Базові навички турботи про себе та інших
Цей довідник буде вам корисний, якщо ви хочете підтримати рідних та близьких. Ви дізнаєтесь, як застосовувати навичку дбати про себе та як допомогти іншим відчути підтримку.
Посібник самодопомоги
Даний посібник корисний для всіх кого зачепила війна. Ви дізнаєтеся основні теорії та принципи роботи з людьми, які перенесли психологічну травму. Також ви дізнаєтеся, що таке навички саморегуляції та отримаєте покрокову інструкцію про методи їх застосування.
Аптечка психологічної допомоги
«Аптечка» розкаже, як знаходити в собі сили. Наче піт-стоп: дозаправився й поїхав далі. А коли попіклуєшся про себе, не забудь показати ці вправи близьким. Те, що допомогло тобі, може допомогти й іншим.
Долаємо паніку. 46 вправ і порад, як стабілізуватися під час війни
Стаття створена на основі відкритої онлайн зустрічі Світлани Ройз “Долаємо паніку”. В статті ви знайдете посилання на зустріч, опис алгоритмів дій та практик, які допоможуть стабілізувати та збалансувати свій стан, та стан дітей.
Психосоціальна підтримка учасників освітнього процесу
Посібник розкриває теоретичні та практичні засади психосоціальної підтримки освітян для отримання ними терапевтичного захисту. У ньому узагальнюється сутність критичних і кризових ситуацій, їхньої типології, характерних особливостей кризових станів і специфіки їхнього переживання особистістю.
Відеоролики в межах інформаційної кампанії Програми розвитку ООН в Україні UNDP Ukraine “Краще знати про”, спрямованої на підвищення обізнаності про проблеми психічного здоров’я та мобілізацію зусиль для його підтримки
Відеоролики Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”
Користуйтесь, шановні колеги.