Одкровення свята „За честь гімназії”


Автор: Кузьміна Регіна, учениця 8А класу

18 травня в нашій Гімназії відбувся останній проект, присвячений нагородженню людей, які здобули досягнення в навчанні, спорті, культурі чи просто захищали честь нашої гімназії на різних конкурсах. І коли я стояла за кулісами й дивилася на учнів нашого закладу, що з гордістю ступали на сцену із почесними грамотами і широкими посмішками на обличчях, то подумала, що, мабуть, в залі

реакція на них є доволі різною – хтось радіє за своїх друзів/подруг, хтось очікує на свою номінацію, для когось це мотивація здобувати свої власні перемоги. Не секрет, що є й такі, кому байдуже і вони хотять скоріше додому. Знайдуться й ті, що просто заздрять і вважають, що все це – фаворити фортуни й вчителів, які просто виходять похизуватися. Проте, за кожною картинкою є, так званий, бєкстейдж.
Багато хто думає, що номера, які були поставлені, вже давно відпрацьовані часом, сценарій кожного року не міняється, а ведучі й учасники механічно виконують кожен рух. Тобто, як і у випадку з людьми, яких нагороджували, вважається, що цей концерт дається легко і особо старатися не треба. Чого правду крити, раніше я теж так думала і чекала лише частини з нагородженням. Саме цього року доля піднесла мені такий прекрасний шанс, а саме, прийняти участь в одному з номерів свята, а тобто побувати в бєкстейджі цього заходу. І, якщо чесно, не все вже й так легко. Ведучі, що отримали сценарії, які були написані членами учнівського самоврядування, відповідально поставилися до урочистості цього дійства і невпинно репетирували свої слова. Учні, що були відповідальні за індивідуальні номери зробили справжнє шоу, що знову доводить те, що Гімназія – школа талановитих маленьких українців. До організації, звісно, доклали зусилля й наші наставники – вчителі, що доволі швидко скооперувалися з учнями. Вже за кулісами, коли концерт стартував, ми зрозуміли, що все тільки починається, бо гідно презентувати свою роботу – тяжка справа. Але хочеться сказати велике дякую за дружню атмосферу, що не давала труситися від хвилювання. Маленькі помилки, як і розбіжність думок, які проскочили у процесі підготовки до свята, на щастя, залишаються у книжці спогадів, а результат – ту саму картинку феєричного концерту, яку ти можеш зробити великим досягненням у книжці свого досвіду, допоможе іти далі, не зважаючи на чужі думки. І це буде по істині твоя перемога.
За кожною щасливою посмішкою стоїть гора переживань, за кожним феєрверком – порох та пил, за кожним концертом – важкі дні репетицій, за кожним малюнком - какофонія фарб на палітрі, а за кожною перемогою – тяжка робота.