Всесвітній день психічного здоров'я


10 жовтня, середа, Всесвітній день психічного здоров’я, Миколаївська гімназія №2. 

      Стреси стали складовою частиною життя сучасної людини. Зміни в житті політичному, економічному, негаразди на роботі або в навчальному закладі, та й просто поїздка в громадському транспорті призводять до того, що людина зі своїми стресами починає миритися, а так і до депресії недалеко. Люди борються з ними, не замислюючись про те, що потрібно не боротися, а не допускати їх. Всесвітній день психічного здоров’я відзначається з 1992 року, з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health).

      У 2018 році заходи, присвячені Дню психічного здоров’я, фокусуються на темі проблем молоді та її психічного здоров’я в мінливому світі. 
Сьогодні, завдяки психологічної службі Миколаївської гімназії №2 у складі психолога Обльотової Н.М. та соціального педагога Городищенко Т.Л., усі вчителі, працівники гімназії, учні та їх батьки мали можливість залучитися до відзначення Всесвітнього дня психічного здоров’я. 
Метою цього дня стала оптимізація психічного здоров’я, створення умов для комфортного самопочуття всіх учасників освітнього процесу. 
Це відбулося під час динамічних перерв, коли кожен бажаючий мав можливість дізнатися про свій психологічний стан, отримати поради щодо збереження власного психічного здоров’я та поділитися словами підтримки та позитивними висловами з усіма учасниками освітнього процесу через «Щасливий квиток».