Психолого-педагогічний консиліум «Адаптація учнів 5-х класів»


14 січня 2019 року відбувся психолого-педагогічний консиліум щодо адаптації учнів 5-х класів.
Психолог гімназії Обльотова Наталія Михайлівна ознайомила присутніх з характеристикою молодшого підліткового віку та з результатами дослідження перебігу адаптаційного процесу в 5 класах та закликала враховувати індивідуальні та психологічні особливості 10-11-річних школярів.
Класні керівники акцентували увагу на особливостях класних колективів. Соціальний педагог Городищенко Тетяно Леонідівна розповіла про ознаки успішної адаптації та про найоптимальніші варіанти реагування на прояви дезадаптації. Відгуки вчителів, які працюють з даною категорією дітей, дозволяють стверджувати, що 5-ті класи – це сформовані колективи зі своїми традиціями і особливостями. Учні володіють необхідною сумою знань, умінь і навичок для успішної адаптації в середній ланці школи. Більшість з них працездатні, активні на уроках та емоційно чуйні. Директор гімназії Федоренко Володимир Олександрович підсумував всі виступи та зазначив, що успішній адаптації учнів 5-х класів до навчання в основній школі сприятиме цілеспрямована координація дій учителів, їхній професіоналізм і досвідченість.

Розлогіше за посиланням: http://gymnasiya2.org.ua/blogi/blog-praktichnogo-psikhologa/2225-psikhologo-pedagogichnij-konsilium-adaptatsiya-uchniv-5-kh-klasiv.html