Мистецтво, яким може оволодіти кожен!


Автори: Масько Таїсія, Фоменко Олексій, учні 11-Б класу.

29 листопада в Миколаївській гімназії №2 було проведено майстер-клас ГОЛОВІНОЇ НАТАЛІ ВАЛЕНТИНІВНИ, учителя художньої культури вищої категорії, учителя-методиста.
Майстер-клас був присвячений створенню картини технікою монотипії.
Монотипія - це різновид графіки, виконаний шляхом малювання на гладкій поверхні, яка не поглинає фарби. Процес монотипії було

винайдено Джованні Бенедетто Кастільйоне, італійським малярем та гравером. Він почав створювати монотипії в 1640-их роках, працюючи від чорного до білого, і є автором близько двадцяти витворів, які дійшли до нашого часу.
Наталя Валентинівна віртуозно володіє цією технікою, про це свідчать роботи вчителя, представлен і учасникам. Монотипія вражає! У цьому переконалися всі учасники майстер-класу, а це були учні, учителі та батьки. Усе залежить від вашої фантазії.
«Коли малюєш у цьому стилі, ти довіряєш малюнок долі»; «Це релакс для душі». «Подобається, бо нібито малює скло й не треба контролювати процес. Навіть ті, хто не вміють малювати, можуть створити справжній шедевр». «Якщо спочатку виходить «сірий борщ на асфальті», то можна виправити це тоненьким пензликом».
Ця техніка може допомогти художникам-початківцям, адже особливих навичок та знань не потрібно. Це підтверджують численні позитивні відгуки присутніх:
Люба, 11 років
- Чи чула ти колись про монотипію?
- Ні, таке я вперше побачила та робила.
- Будеш повторювати це вдома?
- Так, я мабуть зроблю новорічну листівку.
Каміла, 11 років
- Які в тебе виникли думки, коли на екрані з'явились ілюстрації монотипії?
- Це дуже креативно.
- Тобі сподобався цей майстер-клас?
- Так, це було цікаво, особливо знаходити предмети та робити їх більш точними.
Аня, 11 років
- Чи виправдав результат твої очікування?
- На жаль, мій малюнок не точно такий, як я собі його уявляла, але мені допомогли його вдосконалити.

Майстер-клас багатьом підняв настрій. Учителям та учням сподобалося працювати разом. Дітям було цікаво займатися з вчителями в затишній неформальній  атмосфері, яку змогла створити  Головіна Н.В.

Щиро дякуємо Вам, Наталю Валентинівно, за можливість доторкнутись до прекрасного, опанувати нову техніку та поспілкуватися  з однодумцями.