Pan-Chocolatier


Автор: Смирнов Андрій, учень 5Б класу

У п’ятницю 21 лютого 2020 р. завдяки нашому класному керівнику Димовій Олені Михайлівні, ми, 5-Б клас відвідали майстер-клас з виготовлення смачнющих цукерок, у студії шоколаду «Pan-Chocolatier». Зізнаюся чесно, спочатку я думав, що відвідавши цей майстер-клас я лише вдосталь наїмся шоколаду, якого мені в житті іноді так бракує, але я і не сподівався, що ми

будемо не просто виготовляти шоколадні цукерки, а й вимішувати шоколад, навчимося його дегустувати та ще… Хоча, почну з початку і про все детальніше.

Наш неймовірно цікавий майстер-клас почався з невеликої та пізнавальної відео-лекції про створення шоколаду. Виявляється, какао, що походить з низовинних тропічних районів Південної Америки, понад три тисячоліття вирощувалося індіанцями у Месоамериці, де шоколад вважали священним напоєм, та використовували його для виготовлення напоїв, так і як інгредієнт різноманітних страв. Хоча європейці почали додавати до шоколаду цукор, сам процес виробництва шоколаду залишався незмінним до промислової революції. До кінця 18 століття шоколад вже поширився по всьому світу. Його можна їсти навіть у піст, сам Папа Римський, спробувавши шоколадний напій дозволив його вживання, мабуть тому, що шоколад був без додавання цукру і йому здалося, що не кожен може наважитись  випити цей гіркий і не смачний напій. Від себе додам, що я полюбляю шоколад у будь-якому вигляді, а щє я знаю, що справжній чорний шоколад, є не тільки корисним, а щє й справжнім зарядом енергії. Відео і справді було цікавим, бо ми дивилися і слухали, а це я вам скажу дуже не просто, коли навколо тебе стільки солоденького!

 Саме в цей момент, коли нас почало переслідувати бажання з’їсти все навколо, нам принесли шоколад і показали, як правильно його вимішувати до загустіння, саме з нього ми і почали робити свої ексклюзивні цукерки, які були абсолютно різні, з білого та молочно-карамельного шоколаду. І доки ми чекали поки застигнуть наші цукерки, нас навчили правильно дегустувати шоколад. Кожному з нас приготували по дві цукерки у вигляді монеток, їх треба покласти за щоки і згодом починаєш відчувати смак какао. А ще ми спілкувалися за чашечкою чаю з великою ложкою шоколаду…

Так, саме цей майстер-клас я не забуду, я сам зробив шоколадні цукерки для своєї матусі, взнав багато нового і цікавого, відчув себе героєм казки «Чарлі та шоколадна фабрика» і головне, провів час зі своїми однокласниками у веселій компанії любителів смачного шоколаду. Отак ми проводимо свій вільний час від уроків та занять, це неймовірно, коли ти не просто куштуєш шматок шоколаду, а й сам можеш його виготовити  і подарувати або пригостити близьких та друзів.  Дякую за чудовий майстер-клас та бажаю всім солодкого настрою!