Карантин с дітьми...


Психологічна служба гімназії повідомляє:

Дітям як ніколи потрібна наша підтримка. Саме зараз, в період "турбулентності", найголовніше завдання - знизити рівень стресу і напруги, як дорослих, так і дітей. Ми ще не мали справу з такими умовами. Це нова реальність і ніхто не може повернути нам вчорашній статус-кво.

 

Досі зустрічається багато інформації про те, що діти не в зоні ризику під час карантину і їм достатньо просто сидіти вдома. Однак карантин - це не канікули і не відпустка; діти опинились в ізоляції, в постійних тривожних розмовах інших людей, іноді в близькому контакті з роздратованими і розгубленими дорослими, в тому числі з приводу "карантинового" дозвілля і навчання дітей.

Проте жодний залитий фарбою буквар чи зошит, жодне невиконане завдання, жодна технічна неполадка або "відставання" від програми не варті того, щоб роздратування дорослих передавалось дітям.

Бо за лічені дні карантину навіть наймолодші учні роблять те, що вчора здавалось неможливим: вони адаптуються до нових умов з космічною швидкістю, спілкуються зі своїми друзями он-лайн, навчаються, самостійно організовують свій час, роблять самі домашку, підтримують один одного та будують внутрішнє відчуття, що життя триває.

Що важливо в цей період:
- спокійні та люблячі батьки, які в контакті зі своїми дітьми. Саме батьки є та будуть потужним джерелом натхнення, впевненості та підтримки;
- спілкування з однокласниками та вчителями, обмін враженнями і новинами, зустрічі в нових форматах (після он-лайн уроків діти зазвичай із задоволенням залишаються поспілкуватися один з одним у віртуальних класах);
- новий розклад і структура дня, які повинні обов'язково з'явитися у дітей, бо вони надають їм впевненості, передбачуваності, відчуття безпеки та самостійності щодня;
- в доступі: цікаві матеріали, завдання, книжки, ігри та пізнавальні відео, які створюють найкращий досвід спілкування з найближчими людьми та роблять непотрібними безцільне використання гаджетів і вимушене проведення часу насамоті.

Бережіть себе та своїх дітей. Складні часи минуть, а підтримка залишиться з ними назавжди: в їх нових звершеннях, перемогах та успіхах.