Виховна година в 5-Б класі до Дня безпечного інтернету


Прес-центр 5Б класу повідомляє:

5 лютого 2021 року Берковська Катерина Володимирівна (класний керівник) у 5-Б класі провела виховну годину «#не_ведусь: я знаю, як спілкуватися в Інтернеті» до Міжнародного дня безпечного інтернету (Safer Internet Day).
Сучасні діти більшу частину вільного часу проводять в інтернеті, де, завдяки вільному доступу, ознайомлюються з інформацією, яка

може бути для них шкідливою, також спілкуються не лише з друзями з реального життя, а і заводять нові знайомства з людьми, які можуть бути небезпечними.
Тому метою заходу було:
 сформувати уявлення про можливі ризики спілкування в інтернеті;
 сформувати уявлення, що друг в мережі залишається незнайомцем;
 сформувати уявлення про інформацію, якою не варто ділитися в мережі;
 ознайомити дітей з особами та установами, до яких можна звернутися за допомогою.
Під час проведення заходу на учнів чекали захоплюючі вправи та тести, які дозволили дослідити можливості мережі Інтернет. Також перевірити кого б вони могли зустріти під час онлайн-спілкування та визначити як можна уникнути можливих неприємностей.
По завершенні заходу всі учасники одержали море позитивних емоцій та корисної інформації, яку зможуть застосовувати для безпечного спілкування в інтернеті.

Матеріали для заходу були взяті з сайту https://stop-sexting.in.ua/urok-dlya-5-6-klasu/ та за рекомендаціями МОН (https://mon.gov.ua/ua/osvita/pozashkilna-osvita/vihovna-robota-ta-zahist-prav-ditini/bezpeka-ditej-v-interneti).