Від цієї подорожі ми отримали чимало позитивних емоцій..


Прес-центр 8Б класу повідомляє:

Це одне з найкрасивіших і незвичайних місць в Україні, де ми були. Актовський каньйон часто називають «Долиною Диявола». Між високими скель звивається невелика річка Мертвовод. "За легендою, стародавні скіфи відправляли по її течією в останню путь своїх царів." - розповідав нам екскурсовод. Скелі навколо підносяться на 50 метрів. Як і чому серед рівного степу виникло таке місце зовсім незрозуміло. Такий собі американський Гранд Каньйон в мініатюрі. Пейзажі тут неймовірно красиві, особливо на світанку - з першими променями сонця скелі стають персиково-рожевими. Ласкаво просимо в "Долину диявола".

У минулому році для нас таким місцем був Софіївський парк в Умані, тепер - Актовський каньйон. Дістатися сюди дуже непросто, але воно того варте. Це одне з найкрасивіших і незвичайних місць в Україні, де я був. В кінці поста є карта і докладний опис як краще проїхати.

 

Для початку, за традицією, історія місця в двох абзацах. Це - один з найстаріших ділянок суші в Євразії, сформований з вулканічних порід. Море тут висохло ще 60 мільйонів років тому. Але це було дуже давно, нас більше цікавить сьогодення. Актовський каньйон знаходиться в долині річки Мертвовод. Це притока Південного Бугу. Довжина всього каньйону близько п'яти кілометрів. Висота скель - до 50 метрів. У деяких місцях утворюються прямовисні кам'яні стіни. На берегах лежать величезні валуни.

Місце дуже популярно, але тут неймовірно тихо і затишно. Туристи рідко доїжджають до самого каньйону, обмежуючись тільки скелями в самому селі Актово. Далі проїхати складно, в саму долину забрідають тільки фотографи, альпіністи і любителі екотуризму. Значить, нам туди дорога.

Загалом, усі були вражені від подорожі. Ми отримали чимало позитивних емоцій. Хочемо, якщо не знову Актовський каньйон, то хоча б схожі місця відвідати.