Техніка, наука, історія, мальовничі пейзажі та цілюще повітря в одному букеті...


Прес-центр 10Б класу повідомляє:

23 вересня 10-Б клас разом з учителем фізики Самойленко Ольгою Михайлівною та учителем хімії Рибіною Світланою Федорівною побував на пізнавальній екскурсії у місті енергетиків Южноукраїнську.

 

У першу чергу ми відвідали інформаційний центр Южно-Української атомної електростанції, де нам пояснили, як працює атомный реактор, показали його модель та модель енергоблоку. Ми дізналися, що АЕС виробляє 10% всієї електроенергії в країні.
Нам також пощастило подивитись на тренувальний центр для працівників АЕС, повномасштабні тренажери – точні копії блочних щитів управління атомних енергоблоків. Для багатьох з нас ця частина поїздки стала найцікавішою і найнезабутнішою.
Наступна зупинка – Ташлицька гідроакумулювальна електростанція, що використовується для забезпечення надійного базисного режиму роботи АЕС. Ми також мали можливість подивитися на роботу дозиметра.
І заключною частиною подорожі став історичний парк та пляж на березі р. Південний Буг. Ми насолоджувалися чарівною природою, мальовничими пейзажами та свіжим повітрям.

Дякуємо вчителям за таку цінну мандрівку!