ВСТУП-2022


 20.05.2022

https://mon.gov.ua/ua/news/vstup-2022-rozpochinayetsya-etap-pidtverdzhennya-uchasti-u-nmt

 ВСТУП-2022: РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ЕТАП ПІДТВЕРДЖЕННЯ УЧАСТІ У НМТ

 До 7 червня 2022 року (включно) триватиме етап підтвердження участі у складанні національного мультипредметного тесту. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ»:

  • вибрати із запропонованого переліку спочатку країну чи регіон України, потім населений пункт, у якому або поблизу якого учасник планує перебувати в період основної сесії тестування (18 липня – 4 серпня 2022 року);
  • зазначити своє прізвище та ім’я;
  • обчислити і правильно ввести результат у відповідну комірку, натиснути на кнопку «Взяти участь у НМТ».

 Після цих дій на сторінці з’явиться інформаційне повідомлення, у якому буде зазначено, що учасник успішно пройшов перший етап підтвердження участі в НМТ, а також йтиметься про обов’язковість другого етапу.

 Підтвердження участі в основній сесії НМТ здійснюватиметься:

  • з 20 травня до 7 червня;
  • з 21 червня до 7 липня 2022 року.

 Ті випускники, які з 20 травня до 7 червня 2022 року не матимуть змоги підтвердити своєї участі в НМТ, не зможуть узяти участь в основній сесії тестування.

На другому етапі учасник має остаточно визначитися з вибором міста/країни. Для цього з 21 червня до 7 липня 2022 року на інформаційній сторінці у спеціальній формі потрібно вказати назву населеного пункту, у якому йому буде зручно пройти тестування.

Тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ з 12 липня 2022 року для учасника з’явиться можливість завантажити із розділу «Місце проведення» запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце складання НМТ.

Важливо якнайуважніше поставитися до вибору населеного пункту, адже ця інформація дозволить Українському центру оцінювання якості освіти сформувати мережу тимчасових екзаменаційних центрів.

Нагадаємо, затверджено перелік населених пунктів у відповідних регіонах, де нині безпекова ситуація дозволяє провести національний мультипредметний тест (НМТ).

 16.05.2022

https://khersontest.org.ua/

НМТ: КАЛЕНДАР ПРОВЕДЕННЯ

Наказом Міністерства освіти і науки України від 12 травня 2022 року     № 434 затверджено календарний план організації та проведення у 2022 році національного мультипредметного тесту (НМТ).

 Нагадаємо, що НМТ – це тест для вступу на бакалаврський (магістерський для медиків) ступінь закладів вищої освіти у 2022 році

 Якщо ви протягом основного періоду реєстрації створили реєстраційну картку учасника ЗНО, ви є потенційним учасником НМТ.  Для того, щоб мати змогу взяти участь у НМТ ви маєте обов’язково  на своїй Інформаційній сторінці  з 20 травня до 7 червня підтвердити своє бажання проходити тестування й обрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, у якому (або поблизу з яким) Ви плануєте перебувати в період проведення НМТ. 

Ті випускники, які у визначений період не підтвердять своєї участі в НМТ, на жаль, не зможуть скласти тестування. 

Ми розуміємо, що ситуація стрімко змінюється, тож  з 21 червня до           7 липня потрібно обов’язково обрати назву населеного пункту, де вам було б зручно проходити НМТ.

 Тестування проходитиме в три сесії:

  • основна: 18 липня – 10 серпня;
  • додаткова: 16–20 серпня;
  • спеціальна: 12–16 вересня.

 Переважна більшість учасників тестування, які з 1 лютого до 19 квітня зареєструвалися для участі в ЗНО, братиме участь в основній сесії НМТ, а ті, хто не матимуть змоги прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, зможуть пройти тестування під час додаткової або спеціальної. Для цього учасникові/учасниці потрібно подати заявку для участі у відповідній сесії тестування. Це можна буде зробити 1–10 серпня – для участі в додатковій сесії, 1–7 вересня – для участі в спеціальній сесії.

До 12 липня 2022 року для зареєстрованих учасників з’явиться можливість завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Учасники ж інших сесій НМТ матимуть змогу дізнатися про дату, час і місце проведення тестування до 12 серпня (додаткова сесія) і 10 вересня (спеціальна сесія).

 Інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщено на Інформаційних сторінках учасників тестування                       до 12 серпня 2022 року, додаткової сесії – до 21 серпня 2022 року, спеціальної – до 19 вересня 2022 року.