Виставка учнівських робіт з трудового навчання


Матеріали надала
вчитель трудового навчання
Руденко Олена Василівна

З 1 вересня, в нашому ліцеї розпочалися онлайн уроки з трудового навчання та технологій у 5-9 класах. Головною метою інноваційної освіти визнано забезпечення всебічного розвитку потенціалу людини, а однією з головних умов майбутнього фахівця є розроблення та

використання сучасних технологій.
Уроки трудового навчання та технологій дають можливість розвиватися учням у творчій площині, виявляти фантазію та головне - створювати щось нове. Хай і зовсім маленьке, але те, чого до цього уроку/проекту не було: брелок, брошку або картину. Важливо,що ця річ принесе радість і задоволення від створення та володіння нею.
«Творчість - це постійний процес, виклик/відповідь, що відбувається в голові» - Вілл Гомперц.
«Ніхто не стає майстром, не тренуючись у майстерності» - Ян Амос Коменський.
На наших уроках ми використовуємо Метод проектів - це система навчання, за якої учні набувають знань під час планування та виконання завдань, які поступово ускладнюються. Метод проектів на наших уроках дає змогу учням пройти весь етап створення певного виробу від ідеї до її реалізації. Учні можуть самостійно визначити те, що вони хочуть виготовити, що для цього потрібно, як це зробити, як застосувати готовий виріб на практиці.
Застосування такого виду роботи максимально наближує дітей до реальних потреб життя, сприяє формуванню необхідних компетентностей і дає змогу застосувати певну систему знань на практиці.
Важливими критеріями роботи є:
• Практичне застосування виконаного проекту
• Вікові й індивідуальні особливості учнів
• Відповідність завданням програми
• Рівень знань і вмінь
• Обсяг робіт (термін виконання)
• Матеріальна база
• Матеріальні затрати (вартість матеріалів, інструментів)
• Творчий зміст
• Оригінальність
За програмою у 5-6 класах за рік виготовляємо 6-7 проєктів; у 7-8х класах – по чотири проекти на рік, 9-ті – 2 проєкти.
Роботи на виставку учні надсилали за бажанням. У своїх роботах діти використовують технології виготовлення аплікації, технологію виготовлення вишитих виробів декоративними швами, технологія виготовлення виробів з бісеру, технологію приготування їжі (страви української кухні), технологія виготовлення штучних квітів і виготовлення виробу в етнічному стилі.
Вироби, які виконували учні 5-9 класів ви можете переглянути в нашій презентації. Гарного перегляду!

https://view.genial.ly/63cbb3d401aabf0019b44011/presentation-vistavka-uchnivskih-robit-z-trudovogo-navchannya-mikolayivskogo-liceyu-numero2