З Ювілеєм - 25!


З Ювілеєм, рідна шкільна родино!

Рівно 25 років тому, 1 вересня 1996 року, після відокремлення від гімназії №2 початкової школи, була створена Миколаївська загальноосвітня школа І ступеня №59. І ось уже 25 років я маю честь очолювати колектив неймовірно талановитих педагогів, які допомагають кожній дитині розкрити свої здібності. Висловлюю глибоку шану всім працівникам закладу, родинам наших учнів. Бажаю дітям яскравого шкільного життя і щоденних цікавих відкриттів. Добра і щастя, творчих здобутків, світлого майбутнього тобі, наша шкільна домівко!

Директор школи

Скопіч А.В.

 

         Між першим хвилюючим колом пошани на шкільному подвір'ї

і не менш хвилюючою випускною ходою четверокласників -

здавалося б, довгі, але такі короткі 4 роки ...

І ці незабутні роки дитинства ось уже 25 років дарує своїм вихованцям

Миколаївська школа № 59.

   1 вересня 2021 школа почала свій ювілейний навчальний рік ...                                                               

     Саме в той далекий першовересневий день 1996 року на святковій лінійці вперше пролунала назва нової початкової школи, в якій вже тоді було віддано перевагу поглибленому вивченню англійської мови. Очолила новий навчальний заклад Скопіч Анжела Володимирівна - в минулому випускниця середньої школи №2. І вже скоро про школу заговорили як одну з кращих початкових шкіл міста.

І сьогодні школа 59 затребувана і престижна! Один із доказів цього - вчительські та учнівські династії в кілька поколінь. Школу вибирають ...

Фактори, що визначають цей вибір, найрізноманітніші:

- високий рівень професіоналізму вчительського колективу;

- передові педагогічні технології, які 59-а апробує постійно;

- досить хороша матеріальна база;

- розташування навчального закладу в історико-культурному центрі нашого міста.

Але, мабуть, найголовніше - це особливий дух, "свій" неповторний стиль внутрішнього життєустрою і сформованих відносин дитячого та дорослого колективів. Дитині має бути в школі добре: легко, радісно і комфортно! - ось принцип, якого вже багато років дотримується педколектив! І за всім цим - напружена вчительська праця і серце, віддане дітям. Саме про таку самовіддачу говорив в своїх працях великий український педагог В.Сухомлинський, який віддав своє серце учням початкової школи. Як правдиво і до глибини душі просто відтворює він можливу розмову вчителя зі своїм учнем! Краще про вчительську працю і не скажеш ...    

Йдучи до класу, твій вчитель дуже часто змушує себе відірвати очі від бід і ран власного серця, стиснути свою душу, направити свої думки в те русло, по якому треба йти, щоб в класі панували глибина розуму і простота мислення, щоб тобі думалося легко і вільно. А це можливо тільки за тієї умови, коли йому, вчителю, буде важко ... Не забувай, що чим легше і радісніше дається думка тобі, чим більше надихають тебе глибина розуму і простота мислення, тим яскравіше згорає серце вчителя в полум'ї любові і натхнення !    

Любов і натхнення - це, мабуть, і є запорука успіху школи №59! І неважливо, що довше буде зберігати дитяча пам'ять: конкурс на кращий осінній букет, запашну паску, спечений мамою для великодневої ярмарки, або блискучий карнавальний новорічний костюм. Головне - що вбере в себе дитяче серце ... А в ньому назавжди залишаться, може, трохи втомлені, але такі добрі і розуміючі очі першого вчителя, вірність шкільної дружби і смак перемоги від перших подолань на шляху до знань.

З днем народження, 59-а! Можливо, твій ювілей ще зовсім юний. Але ти вже багато чого можеш дарувати малюкам - любов і знання для хорошого старту в доросле життя! Стартуй і далі у всіх найдобріших починаннях, рідна школо!

Від імені всіх  вчителів школи

Місошнік О.Г.

Dear school!

We are happy to be with you! We’ve been with you for 25 years already!

We are a part of you and you are a part of us.

We wish you to have bright devoted teachers,  talented pupils and thankful friendly parents!

Long live the school of our life!

Teachers of English